Beställ katalog | Boka resa | Länder | Resekategorier | Flyg | Hyrbil | Hitta reskompis | Vanliga frågor | Videos
         
         

» Till förstasidan
» Landfakta

» Bildgalleri"Vi byttet hester 2 eller 3 ganger hver dag. Gunnar var veldig flink til å plukke ut hester som hver enkelt trivdes med, jag red 11 forskjellige hester på 6 dager - en haerlig opplevelse"

Hilde Indergaard
  

 

 

Island

Oavsett om du rider halvblod, fullblod eller islandshäst normalt så borde du minst en gång i livet unna dig att få uppleva denna helt fascinerande natur- och hästkultur. Island består av vulkaner, gejsar, stenöknar, glaciärer, floder, vattenfall och gröna dalar. Just därför kallas Island ”Landet av is och eld”. Lägg sen till den gamla traditionen att du som ryttare har två till tre egna hästar med på ritten, så att du kan byta häst så fort den du rider är trött. Så blir denna upplevelse både spännande och fartfylld.Läs kommentarer från deltagare >>

Ridcentret ligger på sydöstra Island ca 1½ timmes bilfärd från Reykjavik och drivs av ett par av Islands mest hängivna uppfödare - Kari och Gunnar. Ridcentret är litet och personligt och Kari, som förresten är norska, samt Gunnar är verkligen måna om att du ska få en fantastisk upplevelse till häst. De har mer än 80 hästar som alla är av hög kvalitet. Är du en rutinerad ryttare som vill uppleva det bästa från landet bör du välja en av dessa ritter. Antal ryttare är max 15, vilket är färre än normalt på Island.
Du kan välja mellan följande ritter:

Kerlingarfjöll                               NYHET 2014!
Turen inkluderar Kerligarfjöll som ligger i kanten av Hofsjökull som i dag anses som en källa till stor andlig kraft. Det är en fantastisk natur i området runt högfjället och ingen lämnar platsen oberörd.

8 nätter, 7 dagars ridning, helpension
Läs mer»

Thorsmörk                                       NYHET 2014!
Denna tur börjar i Þjórsádalen i närheten av vulkanen Hekla och fortsätter längs älven Þjórsá som är en av Islands största glaciärälvar. Ni korsar Ytri-rangá och turen slutar i den fantastiska dalen Thórsmörk i närheten av Eyjafjallajökull och Mýrdalsjökuls .

7 nätter, 6 dagars ridning, helpension
Läs mer»

Landmannalaugar
Denna ritt passar dig som vill uppleva något storslaget långt bort från civilisationen. Upp över fjällen, längs otroliga lavamarker och ner i dalsänkor och till Landmannalaugar, ett område du aldrig får nog av. Ni stannar några timmar och badar i varma källor.
    
7 nätter, 6 dagars ridning, helpension
Läs mer»

Country-idyll                       
5 nätter, 4 dagars ridning, helpension
Läs mer»«Tillbaka

green  Fakta resmål green


Följande gäller samtliga ritter. För övrig info se fakta för respektive ritt.


Ridvana: Nivå 2-3

Priset inkluderar inte: Resa till och från Island. Flygbuss till Reykjavik, alkoholhaltiga drycker (öl & vin finns att köpa på plats).

Boende och mat: Första och sista natten övernattar ni på ridcentret i delat dubbelrum 4 av rummen har dusch/wc på rummet och 5 rum delar dusch/wc i korridor. Övriga nätter bor ni i fjällstugor i flerbäddsrum och sovsäck. På Country Idyll bor ni alla nätter på ridcentret. Ert bagage körs med bil till fjällstugorna. En kock är med och lagar middag och kommer med kaffe på dagen. Oftast har ni med er smörgåslunch i sadelväskororna.

Resväg: Flyg till Keflavik flygplats som ligger vid Reykjavik på Island. Därifrån flygbussen till Reykjavik busstation BSI.

Transfer: Hämtning på Reykjaviks busstation BSI kl. 18.00. Meddela i god tid till Häst och sport resor när du anländer.

Hästarna: På gården finns det mer än 80 hästar av hög kvalitet. På alla turer utom Country-Idyll går det med ca 50 löshästar. Ni byter hästar under dagen.

Mer information om landet : För ytterligare information om Island kontakta Islands ambassad i Stockholm, som också fungerar som turistbyrå. Tel. +46 (0)8 442 83 00.

green

       

         
         
Tel. Sverige +46 (0)8 50380670 | Norge 22424302 | Finland 09-74297000 | info@hastsportresor.se | © 2011